2011. július 29., péntek

Wass Albert: Átoksori kísértetek - Jelenlegi ára: 1 625 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Átoksori kísértetekA könyv listaára: 1980 Ft. Leírás:
A szerzői életműsorozat 6. kötete Wass Albertnek az amerikai emigrációban, a hatvanas évek elején írott regénye, amely a háború és az azt előidéző-követő változások társadalmi vonatkozásait kísérli meg a fikció műfajában értelmezni. A regény két idősíkban játszódik: a jelen 1964, az író ekkor fedez fel egy ismerősnek tűnő tájat ábrázoló festményt egy floridai kikötőváros vendéglőjében megkeresi a magányosan élő, magyar származású festőt, aki 1936 és 1956 között Magyarországon élt. A másik idősík ezt az időszakot eleveníti meg Tom Hawkins, a festő visszaemlékezésében. Az anyai ágon magyar származású Hawkins Amerikában született, és csak 16 éves korában, nagyapja hívására ment Magyarországra, hogy átvegye örökségét, a Kerendy-birtok irányítását. Húsz évig marad ismeretlen hazájában: elvégzi a középiskolát, kitanulja a gazdálkodást és amerikai állampolgárként éli meg azokat a változásokat, amelyek végérvényesen eltörölték az egykori Magyarországot, valamennyi hibájával és erényével együtt. A regény a kamaszból férfivá érő Hawkins szemével láttatja a háborúba sodródó ország vidéki társadalmát, a különböző elvi-politikai álláspontokat képviselő irányzatok kialakulását. Bemutatja a birtok és a környező falvak életének mindennapjait és a folyamatot, ahogyan az ősi szokások leértékelődnek, átadva helyüket a szociális demagógiára épülő világmegváltó tanoknak, amelyek képviselői a cél nélküli, önmaguk felemelkedéséért tenni nem akaró szegények - a világon mindenütt egyforma Átoksor lakói - gyűlöletét felhasználva egy minden erkölcsi értéket szétzúzó világot teremtettek. Hawkins átéli a német megszállást, az orosz felszabadítás borzalmait, az új társadalom berendezkedését, és feleségét követve Erdélybe, a kisebbségbe kényszerült magyarság megaláztatását is 1956-ban, az elbukott magyar forradalom után menekül vissza Amerikába, ahol már csak a remény élteti: talán sikerül családját kimenekítenie az elrománosított Erdélyből. Az életrajzi elemekkel átszőtt történet a két világháború közti magyar politikáról mond értékítéletet, miközben az emigrációba kényszerült egykori magyar arisztokrácia felelősségét is kutatja az ország helyzetének 1945 utáni fordulatában. ISBN: 963-9472-35-2A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 625 Ft

Az aukció vége: 2011-08-01 06:41
. Wass Albert: Átoksori kísértetek - Jelenlegi ára: 1 625 Ft

Fontos